Hem    Om ES    Psykoterapi    Handledning/Konsultation    Utbildning    Kontakt

Nyheter

Existentiella Samtal, Coaching & Psykoterapi
Behöver du någon att samtala med om ett specifikt problem? Från ett existentiellt perspektiv får du hjälp att reflektera kring din livssituation. Vänligen besök existentiellasamtal.com för mer information.

Psychotherapy, Counselling and Consultation are offered in English and French. English: Full professional proficiency. Français: Compétence professionelle limitée.

Känslofokuserad Psykoterapi Har du svårt att uppleva, uttrycka eller förstå dina känslor är du välkommen att boka tid för samtal med känslor i fokus.
Läs mer under Psykoterapi.

Grundkurs i existentiell filosofi, psykologi och terapi
Utbildningen omfattar 3 inspirerande dagar.
Läs mer

Existentiell coaching
Utbildningen omfattar 10 dagar och leder till certifiering
Läs mer
ES är medlem i:

Riksföreningen Psykoterapi Centrum

Sällskapet för Existentiell Psykoterapi

EXIS <Exis>

Elisabeth Serrander

foto

Jag är legitimerad psykoterapeut, auktoriserad existentiell terapeut samt handledare och lärare i psykoterapi. Min grundutbildning är inom psykodynamisk, relationell och kroppsorienterad psykoterapi med påbyggnadsutbildningar i existentiell filosofi och psykologi. Sedan 1985 driver jag mitt eget företaget ES FRISKVÅRD & PSYKOTERAPI. Under hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med fokus på människors hälsa, utveckling och välbefinnande. De senaste 15 åren som psykoterapeut och dessförinnan som friskvårdskonsult, dansterapeut, yoga- och meditationslärare.

Intresset för de existensfilosofiska tankegångarna har alltid varit en röd tråd vilket präglat såväl mitt professionella arbete som privata liv. Som en konsekvens av detta har jag fördjupat mig i de filosofiska frågorna och även skrivit böcker inom området. Jag var med och startade SEPT,Sällskapet för Existentiell Psykoterapi, och var aktiv i styrelsen 2005- 2011, de sista åren som ordförande. Numer är jag hedersmedlem. Jag medverkar även i kursen "Det existentiella samtalet" på Södertörns Högskola.

Idag delas min tid mellan arbete på praktiken i Vallentinhuset och uppdrag för utbildningsinstitut, företag samt organisationer. På mottagningen erbjuder jag samtal för enskilda, grupper och par. Övrig tid handleder, föreläser och undervisar jag på ungdomsmottagningar, psykolog- och psykoterapeututbildningar, på universitet och högskola samt inom näringslivet.

EXI Institutet för existentiell praktik www.existentiellt.nu. Startat och driver utbildningsinstitutet EXI tillsammans med min kollega Ann Lagerström.
Vi erbjuder utbildning i existentiell filosofi och psykologi samt i existentiell coaching.  

Böcker:

Stiwne, D. (2009). Ompröva livet. Existentiell vägledning och terapi i ny tillämpning. Red. Dan Stiwne. Medförfattare: E. Serrander. Stockholm: Studentlitteratur.

Stiwne, D. (2008). Bara detta liv. Texter i existentiell psykologi och psykoterapi. Red. Dan Stiwne. Medförfattare: E. Serrander. Stockholm: Natur och Kultur.

Serrander, E. (2005). Gravidyoga. Inför och under förlossningen. Stockholm: Natur och Kultur.

Serrander, E. (2003, 2006). Yoga, att komma till ro. Stockholm: Wahlström & Widstrand.

Förtroendeuppdrag

SEPT, Sällskapet för Existentiell Psykoterapi. Tidigare ordförande, numer hedersmedlem


Böcker

yogabok
"Ompröva livet" Existentiell vägledning och terapi i ny tillämpning. .
Studentlitteratur,
Sverige 2009.
Dan Stiwne (red)
yogabok
Bara detta liv - existentiella texter i psykologi och psykoterapi.
Natur & Kultur
Sverige 2008.
Dan Stiwne (red)
yogabok
Yoga - att komma till ro. Häftad.
Wahlström & Widstrand,
Sverige, 2006
(ISBN 9146214801)
yogabok
Yoga - att komma till ro. Inbunden.
Wahlström & Widstrand,
Sverige, 2003
(ISBN 914620055X)
yogabok
Gravidyoga. Häftad.
Natur och Kultur
Sverige, 2005
(ISBN 91-27-10814-7)
För information, ring 0737274794 eller maila till: elisabeth.serrander@gmail.com